Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smalec - okrasa puszczańska

Robert Orzechowski
Składniki: słonina, podgardle, boczek, przyprawy ziołowe, pestki dyni, słonecznik, czosnek

Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę i wytapiamy, po wytopieniu przyprawiamy ziołami.

Ciekawostki Jedzony przez tutejszą ludność od wieków, wykorzystywany w rozmaity sposób - doskonały jako przystawka podawana z kiszonym ogórkiem, produkt wysokokaloryczny.

Przepis został udostępniony przez powiat hajnowski.

Źródło: Wrota Podlasia

od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na augustow.naszemiasto.pl Nasze Miasto