18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Blin

Robert Orzechowski
Ewa Truszczyńska
Składniki: 50 dkg mąki, 2,5 szkl. zsiadłego mleka, 3 jaja, 1 dkg proszku do pieczenia, 4 dkg cukru, 5 dkg cukru pudru, 1 paczka cukru waniliowego, sól i tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania: Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtka utrzeć z cukrem, połączyć wszystkie składniki, dokładnie wyrobić. Na końcu dodać ubite na sztywno białka i delikatnie wymieszać. Ciasto powinno być bardziej gęste niż na naleśniki. Na rozgrzanym tłuszczu kłaść łyżką placuszki, smażyć po obu stronach. Bliny ułożyć na półmisku i posypać cukrem pudrem.

Przepis został udostępniony przez powiat łomżyński.

Źródło: Wrota Podlasia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na augustow.naszemiasto.pl Nasze Miasto