Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Tęczowa woda w potoku w Wilkowyjach. Co na to Urząd Miasta Tychy?

NOWE
Tęczowa woda w potoku w Wilkowyjach. Co na to Urząd Miasta Tychy?

Nowe drogi połączą Zduńską Wolę z gminą Zapolice ZDJĘCIA

NOWE
Nowe drogi połączą Zduńską Wolę z gminą Zapolice ZDJĘCIA

Polecamy

Dopisywali nadliczbowe godziny za pracę w kopalni KGHM i zostali skazani przez sąd

Dopisywali nadliczbowe godziny za pracę w kopalni KGHM i zostali skazani przez sąd

Czas decyzji w gminie Malechowo. Ostatnie godziny kampanii wyborczej przed II turą

Czas decyzji w gminie Malechowo. Ostatnie godziny kampanii wyborczej przed II turą

Dogrywka w najbliższą niedzielę. Kto będzie rządził gminą Włoszakowice?

Dogrywka w najbliższą niedzielę. Kto będzie rządził gminą Włoszakowice?