To już tradycja, że przed świętami Bożego Narodzenia przy wspólnym, wigilijnym stole spotykają się twórcy ludowi z Suwalszczyzny. Z każdej gminy jest jeden zespół, który przygotowuje charakterystyczną dla swojego rejonu potrawę. Tak więc na stole były m.in. ryby, łamańce, kluski z makiem, bigos i inne wigilijne przysmaki. Starosta Witold Kowalewski dziękował twórcom za ich dotychczasową pracę oraz kultywowanie tradycji oraz życzył sukcesów w nadchodzącym roku.
Zobacz koniecznie: Oddając krew ratujesz życie - dlaczego warto oddawać krew?[/i]
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?