Małgorzata Lelonkiewicz dyrektor Federacji Polskich Banków Żywności podkreśla, że Wielkanocna zbiórka ma charakter lokalny, nie ogólnopolski. Wolontariusze pojawią się w dużych sklepach i supermarketach. Będą zachęcać klientów, aby podzielili się swoimi zakupami z potrzebującymi. Potrzebne są produkty o długotrwałej przydatności, jak na przykład mąka, cukier, olej, ryż, makarony, konserwy i trwałe, paczkowane wędliny.
Żywność zostanie przekazana organizacjom prowadzącym jadłodajnie i stołówki dla potrzebujących, będą też przygotowane przedświąteczne paczki żywnościowe. Dlatego wśród darów powinny się znaleźć także produkty, z których można przygotować wielkanocne potrawy - podkreśla Małgorzata Lelonkiewicz.
Jak działają oszuści - fałszywe SMS "od najbliższych"
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?