Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wielkanoc 2020. Regionalne potrawy, także z Podlasia. Co się jada na Wielkanoc [galeria]

gp
Na Podlasiu: sękacz

Kluczową potrawą na Podlasiu jest czerwony barszcz, który zazwyczaj kojarzy się z Wigilią. Tu niemniej przyrządzany jest z buraków kiszonych. 
Obowiązkową pozycją w menu jest również pascha oraz szołdra, czyli szynka wędzona. 
Nie można zapomnieć o sękaczu, którego nie trzeba przedstawiać miłośnikom regionalnych wypieków.
Na Podlasiu: sękacz Kluczową potrawą na Podlasiu jest czerwony barszcz, który zazwyczaj kojarzy się z Wigilią. Tu niemniej przyrządzany jest z buraków kiszonych. Obowiązkową pozycją w menu jest również pascha oraz szołdra, czyli szynka wędzona. Nie można zapomnieć o sękaczu, którego nie trzeba przedstawiać miłośnikom regionalnych wypieków. archiwum PP
ZOBACZ, jakie potrawy, także podlaskie, można jeszcze dzisiaj jadać w czasie Wielkanocy w różnych regionach Polski.

TU ZOBACZ TEŻ:

Kartki Wielkanocne. Życzenia na Wielkanoc [WIERSZYKI, SMS, ŁAŃCUSZKI, KARTKI ŚWIĄTECZNE, e-mail, facebook]

Kartki Wielkanocne. Najpiękniejsze wielkanocne życzenia, wielkanocne rymowanki, łańcuszki, smsy i wierszyki

Kartki Wielkanocne. Życzenia na Wielkanoc [WIERSZYKI, SMS, Ł...

Święconka 2020. Co włożyć do święconki. Jakie produkty powinny znaleźć się w koszyczku wielkanocnym

Święconka 2019. Co włożyć do święconki. Jakie produkty powin...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Maturzyści zakończyli rok szkolny. Czekają na nich egzaminy maturalne

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na podlaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto