MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu...
fot. Amarita/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Jajka

Tych produktów również nie powinno się poddawać kolejnemu ogrzewaniu, ponieważ tracą swój smak, a ich wartość odżywcza znacząco spada.

Dodatkowo ponowne podgrzewanie sprawia, że jajka stają się trudniejsze do strawienia. Warto również wspomnieć, że nieprawidłowo przygotowanie potrawy z jajek stwarzają ryzyko zakażenia bakterią Salmonella, która może wywołać ból brzucha, biegunkę oraz silne skurcze jelit.

Zobacz również

Dyrektor Opery Wrocławskiej odwołany przez Zarząd Województwa Dolnośląskiego

Dyrektor Opery Wrocławskiej odwołany przez Zarząd Województwa Dolnośląskiego

Nieszczęście przy pracach polowych. Rannego zabrał śmigłowiec

Nieszczęście przy pracach polowych. Rannego zabrał śmigłowiec

Polecamy

Najlepszy kompot do obiadu. Zrobisz go w kilka chwil

Najlepszy kompot do obiadu. Zrobisz go w kilka chwil

Tradycyjne pierogi z truskawkami. Z tym przepisem są dziecinnie proste

Tradycyjne pierogi z truskawkami. Z tym przepisem są dziecinnie proste

„Grzeczny chłopiec”, który ma na swoim koncie zakazaną miłość i zerwane zaręczyny

„Grzeczny chłopiec”, który ma na swoim koncie zakazaną miłość i zerwane zaręczyny