Staropolska kiełbasa z dziczyzny

Robert Orzechowski
Składniki: mięso z dzika lub jelenia (I klasa), słonina, przyprawy (jałowiec, pieprz, sól, sól peklowa, owoce żurawiny), marynata z wina i ziół

Sposób przygotowania: Mięso marynujemy w winie z ziołami przez dwa tygodnie, następnie mięso z jelenia kręcimy na sicie, mięso z dzika i słoninę kroimy w kostkę. Dodajemy przyprawy i wkładamy do jelita wieprzowego. Kiełbasę osuszamy przez 5 godzin i wędzimy w wędzarni na zimno.

Przepis został udostępniony przez powiat hajnowski.

Źródło: Wrota Podlasia

Kiedy zakaz chowu klatkowego kur w Polsce?

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3