Podlaski Szlak Kulinarny. Tradycyjne produkty wytwarzane w województwie podlaskim. Zobacz, co i gdzie można zjeść [Zdjęcia]

Helena Wysocka
Helena Wysocka
Podlaski Szlak Kulinarny
Podlaski Szlak Kulinarny prowadzi smakoszy do kuchni regionalnych. Tworzony jest przez podlaskich producentów, a ich wyroby wytwarzane są na bazie tradycyjnych recptur i były wielokrotnie nagradzane. Zobaczcie, co można zjeść na kulinarnym szlaku

Podlaski Szlak Kulinarny został zarejestrowany trzy lata temu. Składa się z dziewięciu spiżarni regionalnych (białostockiej, białowieskiej, biebrzańskiej, korycińskiej, litewskiej, nadbużańskiej, suwalskiej, szlacheckiej i tatarskiej), w których można skosztować tego, z czego słynie region.

– Idziemy w kierunku łączenia kulinariów z turystyką – mówił Mariusz Cylwik, prezes Stowarzyszenia Podlaskie Smaki (które prowadzi Podlaski Szlak Kulinarny), a jednocześnie zastępca dyrektora Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie. – Kulinaria to nasz atut. W województwie podlaskim są one różnorodne, bogate. Chcemy to wykorzystać.
Zobaczcie, jakie produkty oferowane są na trasie Podlaskiego Szlaku Kulinarnego.

Tu oglądasz: Prywatne testy na koronawirusa możliwe, ale drogie

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie