Nasza Loteria - pasek na kartach artykułów

Podlaski Szlak Kulinarny. Tradycyjne produkty wytwarzane w województwie podlaskim. Zobacz, co i gdzie można zjeść [Zdjęcia]

Helena Wysocka
Helena Wysocka
Podlaski Szlak Kulinarny
Podlaski Szlak Kulinarny prowadzi smakoszy do kuchni regionalnych. Tworzony jest przez podlaskich producentów, a ich wyroby wytwarzane są na bazie tradycyjnych recptur i były wielokrotnie nagradzane. Zobaczcie, co można zjeść na kulinarnym szlaku

Podlaski Szlak Kulinarny został zarejestrowany trzy lata temu. Składa się z dziewięciu spiżarni regionalnych (białostockiej, białowieskiej, biebrzańskiej, korycińskiej, litewskiej, nadbużańskiej, suwalskiej, szlacheckiej i tatarskiej), w których można skosztować tego, z czego słynie region.

– Idziemy w kierunku łączenia kulinariów z turystyką – mówił Mariusz Cylwik, prezes Stowarzyszenia Podlaskie Smaki (które prowadzi Podlaski Szlak Kulinarny), a jednocześnie zastępca dyrektora Podlaskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Szepietowie. – Kulinaria to nasz atut. W województwie podlaskim są one różnorodne, bogate. Chcemy to wykorzystać.
Zobaczcie, jakie produkty oferowane są na trasie Podlaskiego Szlaku Kulinarnego.

Tu oglądasz: Prywatne testy na koronawirusa możliwe, ale drogie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wideo
Wróć na augustow.naszemiasto.pl Nasze Miasto