Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pierogi

Robert Orzechowski
Składniki: Ciasto: 1 kg mąki, 1 jajko, 600 ml ciepłej wody, szczypta soli, trochę oleju; Farsz w zależności od rodzaju nadzienia: farsz mięsny – mięso z dziczyzny, cebula, przyprawy; farsz grzybowy – kapusta kiszona, grzyby suszone, cebula, przyprawy; pierogi ruskie – ziemniaki gotowane, twaróg, cebula, masło, sól i pieprz

Sposób przygotowania: Pierogi robione są na cztery różne sposoby: pierogi ruskie, z grzybami, z mięsem i na słodko z jagodami.

Ciekawostki Pierogi były produkowane przez mieszkańców Białowieży i okolic już w okresie międzywojennym.

Przepis został udostępniony przez powiat hajnowski.

Źródło: Wrota Podlasia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na augustow.naszemiasto.pl Nasze Miasto