MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki...
fot. Markus Spiske/pixabay.com

Domowe lody ochłodzą w upał. Wypróbuj najlepsze przepisy na zdrowe lody naturalne. Zobacz, jak zrobić owocowe i mleczne lody bez cukru

Lody arbuzowo-truskawkowe

Składniki
• 1 i 1/2 szkl. miąższu arbuza bez pestek
• 2 i 1/2 szkl. truskawek, najlepiej przetartych przez sito (bez pestek)
• 1/2 szkl. jogurtu naturalnego 3-10 proc. tłuszczu lub kokosowego

Przygotowanie
1. Zmiksuj wszystkie składniki.
2. Zamroź masę w maszynce do lodów wg instrukcji urządzenia, po czym zamrażaj 1-2 godziny, albo wlej mieszankę do miski, przykryj ją i wstaw do zamrażalnika, a następnie mieszaj dokładnie co 30 minut, aż do stężenia. Albo wlej miks do foremek do lodów z patykiem i zamrażaj min 3-4 godziny.

Zobacz również

Juwenalia 2024 w Częstochowie! Tak się bawią studenci Politechniki i UJD!

Juwenalia 2024 w Częstochowie! Tak się bawią studenci Politechniki i UJD!

Nie żyje Andriej Kudriaszow, były żużlowiec Kolejarza Opole. Miał 32 lata

Nie żyje Andriej Kudriaszow, były żużlowiec Kolejarza Opole. Miał 32 lata

Polecamy

Domowa ice tea w zdrowszej wersji. Ten napoj orzeźwia jak żaden inny

Domowa ice tea w zdrowszej wersji. Ten napoj orzeźwia jak żaden inny

Uczniowie po egzaminie ósmoklasisty z angielskiego: „Był tak łatwy, że aż śmieszne”

Uczniowie po egzaminie ósmoklasisty z angielskiego: „Był tak łatwy, że aż śmieszne”

Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę

HIT DNIA
Dżem z truskawkami i rabarbarem. Tak zamkniesz te smaki w słoiku na jesień i zimę