Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Chleb litewski

Robert Orzechowski
Składniki: dwa rodzaje grubej mąki żytniej, mała ilość mąki pszennej, sól, drożdże, kminek, cukier, słód.

Sposób przygotowania: Chleb pieczony jest w Puńsku, zgodnie ze starą recepturą domowego chleba litewskiego, nie zawiera żadnych konserwantów, wytwarzany jest na kwasach naturalnych.

Ciekawostki: W tradycji litewskiej chleb zawsze pieczony był z mąki żytniej, aby polepszyć jego walory smakowe często pieczono go na tataraku. Taki chleb potrafiła wypiec prawie każda gospodyni domu. Obecnie dostępny jest w 400 punktach na terenie całego województwa.

Przepis został udostępniony przez powiat sejneński.

Źródło: Wrota Podlasia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na suwalki.naszemiasto.pl Nasze Miasto