Sposób przygotowania: Chleb pieczony jest w Puńsku, zgodnie ze starą recepturą domowego chleba litewskiego, nie zawiera żadnych konserwantów, wytwarzany jest na kwasach naturalnych.
Ciekawostki: W tradycji litewskiej chleb zawsze pieczony był z mąki żytniej, aby polepszyć jego walory smakowe często pieczono go na tataraku. Taki chleb potrafiła wypiec prawie każda gospodyni domu. Obecnie dostępny jest w 400 punktach na terenie całego województwa.
Przepis został udostępniony przez powiat sejneński.
Źródło: Wrota Podlasia
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?