Augustowska Miodosytnia nagrodzona Złotym Jajem

hel
Augustowska Miodosytnia
Udostępnij:
Za szlachetny smak trójniaka markowego, do którego produkcji użyto jedynie miodu, wody, przypraw i drożdży, oraz za zaangażowanie w przywracanie pięknych staropolskich tradycji bartnictwa Augustowska Miodosytnia zdobyła Złote Jajo.

Augustowska Miodosytnia powstała w 2017 roku. Jej założyciele od lat są zaangażowanie w przywracanie bartnictwa w Puszczy Augustowskiej. Tak jak w przypadku bartnictwa, miodosytnictwo to piękna staropolska tradycja wyparta z rynku i powszechnej świadomości poprzez popularyzacje bardziej ekonomicznych form produkcji.

- Miodosytnię otworzyliśmy, aby w sposób tradycyjny produkować miody pitne najwyższej jakości, przerabiamy miód pozyskany w Polsce lub sąsiedniej Litwie, w produkcji stosujemy tylko naturalne surowce wiele przypraw i dodatków zbieramy osobiście. Cieszę się, że nasza ciężka praca i zaangażowanie zostały doceniona - mówi Piotr Piłasiewicz, współwłaściciel zakładu.
Do konkursu organizowanego przez magazyn kulinarny zgłoszonych zostało łącznie prawie 900 produktów w ośmiu kategoriach. Złote Jajo otrzymała Augustowska Miodosytnia.

Tu oglądasz: Rosną ceny. Droższa żywność i paliwo uderzą po kieszeni

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie