Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Augustowska Miodosytnia nagrodzona Złotym Jajem

hel
Augustowska Miodosytnia
Za szlachetny smak trójniaka markowego, do którego produkcji użyto jedynie miodu, wody, przypraw i drożdży, oraz za zaangażowanie w przywracanie pięknych staropolskich tradycji bartnictwa Augustowska Miodosytnia zdobyła Złote Jajo.

Augustowska Miodosytnia powstała w 2017 roku. Jej założyciele od lat są zaangażowanie w przywracanie bartnictwa w Puszczy Augustowskiej. Tak jak w przypadku bartnictwa, miodosytnictwo to piękna staropolska tradycja wyparta z rynku i powszechnej świadomości poprzez popularyzacje bardziej ekonomicznych form produkcji.

- Miodosytnię otworzyliśmy, aby w sposób tradycyjny produkować miody pitne najwyższej jakości, przerabiamy miód pozyskany w Polsce lub sąsiedniej Litwie, w produkcji stosujemy tylko naturalne surowce wiele przypraw i dodatków zbieramy osobiście. Cieszę się, że nasza ciężka praca i zaangażowanie zostały doceniona - mówi Piotr Piłasiewicz, współwłaściciel zakładu.
Do konkursu organizowanego przez magazyn kulinarny zgłoszonych zostało łącznie prawie 900 produktów w ośmiu kategoriach. Złote Jajo otrzymała Augustowska Miodosytnia.

Tu oglądasz: Rosną ceny. Droższa żywność i paliwo uderzą po kieszeni

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wideo
Wróć na augustow.naszemiasto.pl Nasze Miasto