MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Śledź w oleju

Składniki:
1 opakowanie śledzi typu...
fot. Fot. T. Bołt

12 tradycyjnych potraw na wigilijny stół [PRZEPISY]

Śledź w olejuSkładniki: 1 opakowanie śledzi typu matijas olej, sok z cytryny sól, pieprz Przyrządzanie: Tradycyjne śledzie solone płuczemy i moczymy w mleku przynajmniej przez 12 godzin, a śledzie w zalewie typu matias wystarczy jedynie opłukać i osuszyć. Tak przygotowane ryby kroimy w kostkę o boku około 2–3 cm i układamy warstwowo na przemian z drobno posiekaną cebulą. Każdą z warstw oprószamy odrobiną soli i pieprzu, całość zalewamy oliwą lub olejem wymieszanym z sokiem z cytryny.

Zobacz również

Mistrz świata we fryzjerstwie męskim w Sandomierzu! Chcesz, żeby cię ostrzygł?

Mistrz świata we fryzjerstwie męskim w Sandomierzu! Chcesz, żeby cię ostrzygł?

Dawid Abramowicz zagra w Puszczy Niepołomice. Radomiak bez lewego obrońcy

NOWE
Dawid Abramowicz zagra w Puszczy Niepołomice. Radomiak bez lewego obrońcy

Polecamy

Boisz się raka? 9 na 10 przypadków tego nowotworu ma jedną przyczynę

Boisz się raka? 9 na 10 przypadków tego nowotworu ma jedną przyczynę

To będzie najładniejsza trasa piesza świata? Zobacz, gdzie powstaje rekordowa ścieżka

To będzie najładniejsza trasa piesza świata? Zobacz, gdzie powstaje rekordowa ścieżka

To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu

HIT DNIA
To mój sekret na ciało bez cellulitu i nawilżoną skórę twarzy. Składniki masz w domu